SYRI VIGJILENT

1
Tani që thyhet drita
Unë jam ngjyrë e tejdukshme
Jam këmbëngulëse në zë
Në bardhësinë e agimit;
Qielli i kthjelltë.
I vetmuar kalon një zog
Ashtu si një pikturë
N ‘kornizat e mia të dritares
Përmes xhamit një lule lulëzon
Një zog më në fund fluturon

2
Në brigjet e lumit
Sikur një zog i parajsës
Ylberi
Mbi mal
Syri Vigjilent

3
Me krahë të purpurta
Zogu fluturues
Vajosur me rrëshirën e qiellit
Na përkujton për e veprave tona voglat
Flaka ndizet
Ajo zgjat fluturimin
Dhe si i arratisur
depërton natën

Traducción de Edita Kuçi Uka   en La mirada desobediente

 

Añadir comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *